Milyen hozzáadott értéket adhat számodra egy ingatlanértékesítő ha Te vagy a vevő?

2021.05.13
Milyen hozzáadott értéket adhat számodra egy ingatlanértékesítő ha Te vagy a vevő?

Sokan nem tudják, de egy ingatlanértékesítő különböző szerepeket tölthet be munkája során. ,,Listing agent"-ként képviselheti az eladót egy ingatlan értékesítésénél, de adott esetben lehet a másik oldalon is ,,buyer’s agent’'-ként a vevő képviselettel foglalkozva. Az utóbbinak a feladata, hogy egy ingatlan vásárlásra készülő megbízót teljeskörűen képviseljen a keresés, majd később a tranzakció lebonyolítása során. Magyarországon sok eladó és vevő még mindig a „magamtól próbálom” metódust választja, holott számtalan hozzáadott értékkel tud szolgálni egy tényleg hozzáértő ingatlanos, akitől segítséget kérünk egy-egy tranzakció lebonyolításához. Az alábbiakban 10 szempontot olvashatsz, amiért megéri ingatlanértékesítő segítségét kérned ingatlan vásárlás során: 

  1. A piac átfogó ismerete, a piaci trendek megértése és a tapasztalat ingatlan vásárlásban. 

  2. Biztosítja a gördülékeny, kényelmes keresést – a tanácsadó az ügyfél igényeinek feltérképezését követően a számára megfelelő, potenciális ingatlanokat felkutatja és ezeket prezentálja megbízójának. 

  3. Kapcsolati háttér – egy ingatlanértékesítő kapcsolatban áll számos másik ingatlanossal, így adott esetben olyan ingatlanokkal tud előállni, melyek nem fellelhetőek egy laikusnak az interneten, mert még nem kerültek piacra. 

  4.  A kereső ügyfél miután kiválasztotta a számára érdekes ingatlanokat az ingatlanértékesítő leszervezi a megtekintéseket, melyekre el is kíséri ügyfelét. 

  5. Meggyőződik a megtekintések során, hogy az ingatlan megfelelő állapotban van-e és nincsenek olyan hátulütői, melyet az eladó megpróbált jobb színben feltüntetni. 

  6.  Kérdéseket tesz fel a tulajdonosnak vagy az őt képviselő értékesítőnek, melyek további fontos információkra adnak rávilágítást, mint az ingatlan múltja, anyagi helyzete, adóügyi szempontok, stb. 

  7. A megtekintéseket követően leül a megbízójával és legjobb tudása szerint elmondja őszinte véleményét az ingatlanokkal kapcsolatban és javaslatot tesz a vásárlásra vagy a további keresésre. 

  8. Ártárgyalás – amennyiben megszületik a döntés, hogy szeretnének megvásárolni egy ingatlant, megkezdődik a vételi folyamat egy sarkalatos pontja, az ártárgyalás. Mivel az ingatlanértékesítő ezen a területen is nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint egy laikus, így profibban és hidegvérűbben tud tárgyalni, hogy a lehető legjobb áron szerezze meg az ingatlant ügyfelének. 

  9. Adásvétel – miután elfogadott írásos ajánlat van, az adásvételi szerződés megkötése a következő lépés, melyhez az értékesítő biztosíthat jogi hátteret, valamint ő maga is folyamatosan végigkíséri és támogatja ügyfelét a jogi procedúrában.
     
  10. Lelki támogatás – az egyik legfontosabb szempont, hogy egy ingatlan megvásárlása komplex folyamat és sokak számára egy megterhelő lelki hullámvasút lehet, melynek csillapításában egy profi szakember jelentősen közre játszhat, ha megértéssel, odafigyeléssel és folyamatos támogatással áll megbízójához.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Legyen saját RE/MAX fiókja
• Exkluzív hozzáférés 24 órával korábban az újonnan felkerült ingatlanok adataihoz.
• Mentse el kedvenc ingatlanjait és állítson be hirdetésfigyelőt a kereséseire!
• Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal közvetlenül és egyszerűen!