INGATLANT VÁSÁROLNÁL AUSZTRIÁBAN?

2022.03.09
INGATLANT VÁSÁROLNÁL AUSZTRIÁBAN?

Külföldre költözni sohasem egyszerű feladat, rengeteg dolgot figyelembe kell venni, mielőtt komolyan belevág az ember. Az alábbi útmutatóban segítséget adunk azoknak, akik Ausztriát választanák.

Ausztria kiemelkedik az európai országok közül, hiszen az egyik legkedveltebb célpont azok körében, akik a külföldi költözést fontolgatják. Fővárosát és legnagyobb városát, Bécset már 10 éve egymás után a világ legélhetőbb városának tartják - könnyen rájöhet az ember, hogy miért. A város bővelkedik kultúrában, történelemben és innovációban, a lakásárak pedig nagyrészt megfizethetőek, különösen a közeli nagyvárosokhoz, például Münchenhez vagy Zürichhez képest. Egész Ausztria kiváló egészségügyi ellátórendszerrel, nagyszerű oktatási színvonallal, köztük számos kiváló egyetemmel, valamint megbízható és könnyű közlekedési hálózattal büszkélkedhet. Az ország tájképe felülmúlhatatlan; még a városok is tele vannak zöld területekkel, az Alpok felé haladva pedig gyönyörű tóparti városokat és nyüzsgő síparadicsomokat találunk. Ausztria nemcsak a magas életszínvonal miatt vonzó az európaiak számára, hanem az elhelyezkedése is kiváló. Gyakori célpontja a hétvégi vagy néhány napos kiruccanásoknak.

HOL ÉRDEMES INGATLANT VÁSÁROLNI AUSZTRIÁBAN?

Austria 2

A legfontosabb kérdés, amit tisztázni kell, hogy milyen környezetben szeretnél élni? Sok településen más-más törvények érvényesek, ezért alaposan utána kell nézni a helyi követelményeknek. Az olyan területeken, mint Vorarlberg és Tirol, az EU-n kívüliek számára nehezebb az ingatlanvásárlás, bár vannak megoldási lehetőségek. Ezekben nagy segítség lehet a RE/MAX ingatlanügynök, aki segíthet tisztázni a részleteket és utánajár a szabályozásoknak. Míg Bécs a kultúra központja, számos híres galériájával, zenei helyszínével és kis kávézójával, Ausztria más városai is sokat kínálnak, például Salzburg híres a kulturális ikonokról, akik megfordultak itt. Innsbruck és Tirol környékén a hegyekben faházakat találsz, amelyek remek hozzáférést biztosítanak a téli sportélethez. Mindegyik helynek megvannak a maga előnyei, de Ausztria végül is egy mindent magába foglaló ország; a modern kor és a múlt történelme keveredik benne, valamint lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkezik.

HOGYAN LEHET AUSZTRIÁBAN LAKÁST VÁSÁROLNI?

HOGYAN LEHET AUSZTRIÁBAN LAKÁST VÁSÁROLNI?
A cikk megírásának időpontjában még a nem uniós állampolgárok is igényelhetnek kölcsönt ingatlanvásárlásra Ausztriában, így mindenki számára elérhető a saját ingatlan vásárlása az országban. Az első lépés egy ügyvéd és egy közjegyző felfogadása, akikre szükség lesz a vételi folyamat során. Ha megtaláltad azt a lakást, amelyre ajánlatot szeretnél tenni, vedd figyelembe, hogy a legtöbb eladóval tárgyalnod kell az árról - valójában az ingatlan kikiáltási ára gyakran 5-10 százalékkal magasabb, mint amit ténylegesen elfogadnak. A foglaló általában a vételár 10 százaléka, a szerződésváltás pedig a közjegyzőn keresztül történik. Ahogy közeledik a beköltözés időpontja, azt is figyelembe kell venned, hogy e kiadvány megjelenésétől kezdve Ausztriában kötelező a lakásbiztosítás. A lakásbiztosítás mindenképpen hasznos, és még az is előfordulhat, hogy érdemes az ingatlan felmérését megszervezni, bár ez nem általános gyakorlat. Mindenképpen kalkulálj extra költségekkel és ügyelj arra, hogy logikusan válassz ingatlant - nincs annál rosszabb, mint amikor utólag derül ki, hogy az ingatlan megfinanszírozása nem fog sikerülni. A vásárlás véglegesítése után be kell jegyeztetni az ingatlant az ingatlan-nyilvántartásba és befizetni az első díjat.

TALÁLD MEG A MEGFELELŐ INGATLANKÖZVETÍTŐT

Készen állsz, hogy megtedd az első lépéseket? Érdemes felkeresned ezen a ponton egy helyi RE/MAX ingatlanirodát. Egy saját RE/MAX tanácsadó segíthet eligazodni a törvények és előírások között, emellett kiváló kapcsolatokkal rendelkezik lokálisan és európai szinten egyaránt. Tanácsadóink ismerik a helyi ingatlanfejlesztési projekteket és sokat segíthetnek abban, hogy mihamarabb megtaláld a számodra legmegfelelőbb ingatlant. Nincs más hátra, mint meghozni a döntést és megtalálni a legalkalmasabb szakembert, aki biztosítja számodra a gördülékeny vételi folyamatot Ausztriában. 

Lépjen kapcsolatba velünk!

Legyen saját RE/MAX fiókja
• Exkluzív hozzáférés 24 órával korábban az újonnan felkerült ingatlanok adataihoz.
• Mentse el kedvenc ingatlanjait és állítson be hirdetésfigyelőt a kereséseire!
• Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal közvetlenül és egyszerűen!