INGATLANVÁSÁRLÁS NÉMETORSZÁGBAN

2022.07.13
INGATLANVÁSÁRLÁS NÉMETORSZÁGBAN

Milyen lépéseket kell megtenned, amikor új otthont keresel Németországban, és miben segíthet egy jó ügynök? Ez az útmutató segít a legfontosabb tudnivalók tisztázásában, mielőtt belevágnál az új kalandba.

Németország egy olyan ország, amely tele van kulturális látnivalókkal és lenyűgöző tájakkal. Képzeld el magad az Oktoberfest-en, a bajor régió remek ételeit és sörét élvezve, álmaid munkahelyét is megszerezheted Németország egyik virágzó városában, vagy azzal is töltheted az időt, hogy a csodaszép erdőkben túrázol. Bármi is legyen az ambíciód, az életszínvonalat magasnak, a lehetőségeket pedig végtelennek fogod találni.

TALÁLD MEG A MEGFELELŐ INGATLANT

A cikk írásának időpontjában Németországban a lakosság mintegy fele bérli a lakást, ami azt jelenti, hogy az egyik legalacsonyabb vásárlási aránnyal rendelkezik Németország Európában. Az ingatlant vásárlók tehát vélhetően hosszútávra terveznek. Amikor nekikezdessz a lakáskeresésnek, szánj időt arra, hogy a döntés minden elemét alaposan átgondolod. Légy biztos abban, hogy a lokáció megfelelő a számodra. Néhány nagyváros, például München vagy Hamburg drága lehet, és bár remek befektetésnek bizonyulhatnak az itt található ingatlanok, olcsóbb ingatlanokat is találhatsz nagyszerű helyeken, például Lipcsében vagy akár Berlinben. Akár egy menő, felújított stúdió lakást, akár egy bajorországi parasztházat keresel a RE/MAX tanácsadói segítenek abban, hogy megtaláld a lehető legjobb választást.
Germany 2

HOGYAN ZAJLIK A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT NÉMETORSZÁGBAN?

Mielőtt elindulsz ezen az úton, a legjobb, ha alaposan utánanézel. Tudd meg, milyen jelzáloghitelek állnak rendelkezésre, és milyen bevándorlási követelmények vannak. Miközben új otthonod után kutatsz, vedd figyelembe, hogy a 20%-os foglaló az általános, de egyes esetekben a külföldieknek többet kell fizetniük. Gondoskodj arról, hogy rendelkezz a megfelelő összeggel, a meglepetések elkerülése érdekében - biztosan nem szeretnéd, ha a tökéletes otthon mellett döntenél, és aztán kiderülne, hogy nem engedheted meg magadnak! Érdemes Saját RE/MAX ügynökkel dolgozni, aki végig vezet a folyamaton, de szükséged lesz egy közjegyzőre is, aki elkészíti az adásvételi szerződést, bejegyzi az adásvételt és közvetítőként jár el.

A MEGFELELŐ HELYSZÍN KIVÁLASZTÁSA

A németországi ingatlanvásárlásnál, mint bárhol máshol, alaposan fel kell mérni az igényeket. Pontosan mire van szükséged az új otthonodban? Mennyire fontos számodra a tömegközlekedés elérhetősége vagy az iskolák közelsége? Egy saját RE/MAX tanácsadó segíthet a részletek tisztázásában, de jó, ha úgy vágsz bele a keresésbe, hogy pontosan tudod, mit keresel, még akkor is, ha néhány ingatlan végül meglepetést okozhat. Németországban a legtöbb ingatlant teljesen bútorozatlanul adják át, ami szokatlannak tűnhet egyeseknek. Időnként előfordul, hogy megvásárolhatod a bútorokat és háztartási gépeket, de készülj arra, hogy ha erről külön nem állapodtok meg, akkor nagy valószínűséggel nem lesznek ott. 

TALÁLD MEG AZ OTTHONOD EGY SAJÁT RE/MAX TANÁCSADÓVAL

A németországi ingatlanvásárlás nagyszerű befektetés lehet, akár családi házat keresel, akár a bérbeadás a célod. Ez nemcsak az ország stabil ingatlanpiacának köszönhető, hanem a magas életminőségnek is. Egy jó ügynök megkönnyítheti az egész folyamatot, az első megtekintéstől kezdve egészen addig, amíg a kulcsot a már kezedben tartod. Segíthet meghatározni, hogy pontosan mit és hol keresel, segíthet eligazodni a papírmunkában, és ami a legfontosabb, a Te oldaladon áll, hogy biztos lehess abban, hogy a családoddal együtt a legjobb otthonba költözöl be.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Legyen saját RE/MAX fiókja
• Exkluzív hozzáférés 24 órával korábban az újonnan felkerült ingatlanok adataihoz.
• Mentse el kedvenc ingatlanjait és állítson be hirdetésfigyelőt a kereséseire!
• Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal közvetlenül és egyszerűen!