Melyek 2022-ben a legjellemzőbb lakberendezési trendek?

7th Feb 2022
Melyek 2022-ben a legjellemzőbb lakberendezési trendek?

Két éve már, hogy a pandémia szerves részévé vált az életünknek és ez bizony hatással van a lakberendezési trendek alakulására is. Felértékelődött az otthon fogalma a járvány hatására és egyre értékesebbé vált a természetközeli életstílus. De tekintsük is át miként jelentkezik ez a belsőépítészetben és milyen trendek figyelhetőek meg 2022-ben?

Természetes anyagok

2021-ben is egyre gyakrabban találkozhattunk a különböző lakberendezési áruházak kínálatában a natúr színekkel és a fa, valamint a rattan, természetes szövetanyagok használatával. Ez a fajta letisztultság egyfajta belső békét, tisztaságot sugároz miközben a világos színek tágítják a teret. A nyugalom és az elcsendesedés, valamint a belső harmónia megteremtése napjaink egyik alapvető szükséglete.

Fenntarthatóság és retro

Egyre nagyobb trend a környezet megóvására való törekvés a lakberendezésben és a használt, régi tárgyak és bútorok újrahasznosítása. Óriási tend jelenleg a 70-e évek stílusának megidézése, ahol egy-egy régi tárgy és kiegészítő remekül feldobhatja a lakást. Régóta hódít a vintage stílus is, amely kedves a bútorrestaurálás szerelmeseinek. Egy-egy antik darab megfelelő technológiával kiválóan modern köntösbe öltöztethető.

Funkcionalitás

Az elmúlt 2 évben az otthon nem csak a pihenés színterévé, hanem sokak számára munkahellyé is változott. Világszerte elterjedt az otthoni vagy hibrid munkavégzés gyakorlata, amely nagyban átalakította a térrendezéssel kapcsolatos elvárásokat. Ennek megfelelően az új trend, hogy az egyes terek főleg a nappali már nem csak a pihenést és a kikapcsolódást, hanem a megfelelő munkavégzéshez szükséges feltételeket is biztosítani hivatott. Egyre gyakrabban találkozunk olyan belsőépítészeti megoldásokkal, vevői elvárásokkal a piacon, ahol a nappaliból kialakított dolgozósarok lehetősége vagy egy külön dolgozószoba kialakítása is szempont.

Get in touch with us

become a member
• Receive full and exclusive access to all property information
• Save your favourite properties and setup property alerts
• Message our agents directly; quickly and easily