Hogyan látjuk 2021 első negyedévét? - RE/MAX Central ingatlaniroda

2021.04.09
Hogyan látjuk 2021 első negyedévét? - RE/MAX Central ingatlaniroda

A budapesti családi házak (átlag 109 nap) gyorsabban kelnek el, mint a tégla-építésű lakások (átlag 111 nap), erre a vírushelyzet előtt nem volt példa. A leggyorsabban a panellakásokat lehet eladni Budapesten, nagyjából 89 nap alatt. Ezen lakások esetén lehet a legkevesebbet alkudni míg a családi házaknál akár tíz százalékos árcsökkenést is el lehet érni. Napjainkban az alku átlagos mértéke 7,8%-ot tesz ki mely 1,2 százalékpontos növekedést jelent. Egy ilyen helyzetben kulcsfontosságú az ingatlan megfelelő árazása és az ár szakszerű megvédése. A fővárosi vevők között a befektetők aránya 29 százalékra csökkent, a tavaly mért 45 százalékról, illetve az általuk korábban befektetési céllal vásárolt ingatlanok egy fokozatosan beépülő tendenciát mutatnak a kínálati piacra.

Melyek az új állami támogatások 2021-ben?

5%-os ÁFA; 5%-os ÁFA visszaigénylése; CSOK-os ingatlan illetékmentessége; Otthonfelújítási Támogatás; Új Otthon Program 0%- os lakáshitel.

Beruházások időszaka

2021-től ismét 5 százalékosra csökkenő lakás ÁFA várhatóan beindíthatja az ingatlan beruházási hullámot. A Metrodom csoport már most látható megbízás növekedést realizál, míg 2020 nyarán átlagosan havi 30-40 szerződést kötöttek, addig az idei év eleje óta átlagosan ez a szám havi 70, így a jövőben a kínálat erősödésére lehet számítani.

Folyamatosan bővülő kínálat

 A 2019 közepéig tartó áremelkedések után várható volt egy korrekciós időszak, ami a koronavírus helyzetnek köszönhetően sokkal hamarabb és gyorsabb ütemben érkezett. A hitel moratórium időszak végeztével számítani lehet a kínálat további bővülésére (túlkínálatra), amely tovább erősíti majd a Vevők alkupozícióját.

Tapasztalataink szerint a jelen versenyhelyzetben elengedhetetlen, hogy az ingatlanok eladását egy jól átgondolt, egyedi stratégia mentén vigyük véghez. Tanácsadóként a mi feladatunk, hogy az Eladók számára olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely kiemeli az ingatlant a piacról és növeli az ingatlan versenyképességét.

Régóta hirdeti az ingatlant, de nem érkezik meg a várva várt Vevő? Keressen minket bizalommal!

 

Lépjen kapcsolatba velünk!

Legyen saját RE/MAX fiókja
• Exkluzív hozzáférés 24 órával korábban az újonnan felkerült ingatlanok adataihoz.
• Mentse el kedvenc ingatlanjait és állítson be hirdetésfigyelőt a kereséseire!
• Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal közvetlenül és egyszerűen!