ROMÁNIÁT VÁLASZTANÁD OTTHONODNAK?

2022.05.04
ROMÁNIÁT VÁLASZTANÁD OTTHONODNAK?

Románia tele van természeti csodákkal, barátságos emberekkel és végtelen lehetőségekkel. Megfizethetősége miatt kiváló hely az élethez, különösen a digitális nomádok és távmunkások számára. Azonban sok mindent figyelembe kell venne, mielőtt belevág az ember.

ROMÁNIA LEGNAGYOBB ELŐNYEI

Az országot nagyon alulértékelik, de továbbra is nemzetközi központként fejlődik mindenféle vállalkozás számára. Bukarest, Brassó, Iași és Temesvár ad otthont a világ legmodernebb multinacionális vállalatainak - és kiemelkedő szerepüknek köszönhetően a romániai munkaerőpiac folyamatosan növekszik. Nem ez az egyetlen terület, amelyen Románia ugrásszerűen fejlődik: a növekvő művészeti kultúrának köszönhetően számos izgalmas zenei és művészeti fesztiválnak ad otthont, amelyek világszerte figyelmet keltenek.

Románia nem csak alacsony megélhetési költségekkel és magas életminőséggel büszkélkedhet, de egyéb előnyei közé tartozik Európa egyik leggyorsabb internetsebessége, a hűvös teleken síelni lehet, a nyári napsütésben pedig gyönyörű strandok várják az ide látogatókat. Ráadásul Románia dinamikus gazdasága és gyors modernizációja ellenére gazdag történelme és hagyományai még mindig ugyanolyan nyilvánvalóak, mint valaha.

MENNYIRE NEHÉZ ROMÁNIÁBAN INGATLANT VÁSÁROLNI?

A romániai lakásvásárlás folyamata az állampolgárságodtól függ. Szerencsére az EU- és EEA-állampolgárok számára a romániai ingatlanvásárlás ugyanolyan egyszerű, mint a román állampolgárok számára, amennyiben az ingatlan másodlagos lakóhelynek minősül. Ha uniós állampolgár vagy és nem rendelkezel román személyi azonosító számmal, akkor adóazonosító számra lesz szükséged ahhoz, hogy végig vidd a vásárlási a folyamatot. Szerencsére ezt a számot könnyen megkaphatod, ha rendelkezel tartózkodási engedéllyel. Győződj meg arról, hogy az adóazonosító szám megszerzését még a vásárlási folyamat megkezdése előtt megkezdted, különben a szerződés érvénytelen lesz.

Nem uniós polgárként a folyamat egy kicsit bonyolultabb lesz. Ennek oka, hogy a legtöbb esetben egy nem uniós polgár tulajdonosa lehet egy épületnek vagy építménynek, de a földterületnek, amelyre épült, nem. Ehelyett engedélyt kell szereznie a ház és a telek használatára, de ha az építményt lebontják, akkor nem marad törvényes joga a földterületre. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő ügynök legyen melletted, aki segít megérteni a helyzetet, és elkerülni a problémákat.

Romania 2

ENNEK A SOKSZÍNŰ ORSZÁGNAK MELYIK RÉSZE ILLIK HOZZÁD?

Elbűvölő erdőkben, lenyűgöző tavakban, hatalmas hegyvonulatokban és hihetetlen építészetben reménykedsz? Akkor jó helyen jársz! Mivel Románia a Fekete-tenger partján és a Duna-deltában fekszik, a világ legszebb tájainak egyikére találhatsz rá.

Választhatsz, hogy a nyüzsgő városok egyikében, egy gyönyörűen megőrzött középkori városban vagy egy mesebeli vidéki villában találsz otthonra. Régi és modern lakásokat egyaránt találhatsz a legkülönbözőbb városokban. Mivel Temesvár közel van a határhoz, és Nyugat-Románia legnagyobb városa, itt élénk kulturális életet és sok külföldi befektetőt találhatsz. Kolozsvár ideális lesz, ha technológiát keresel, de a film-, zene- és színházi fesztiválok központja is. Ha nyaralót keresel, találhatsz egy nyári üdülőt Mamaiában, vagy egy havas völgyben lévő faházat valamelyik gyönyörű síparadicsom közelében. Ez csak néhány a sok lehetőség közül, találd meg a RE/MAX-nál a legmegfelelőbbet!

EGY MEGBÍZHATÓ INGATLANOSRA LESZ SZÜKSÉGED

Az ingatlanügynök kiválasztásakor mindenképpen legyél alapos mivel a törvény nem írja elő számukra, hogy engedéllyel rendelkezzenek. A megfelelő ingatlanos kiválasztása óriási különbséget jelenthet a tökéletes otthon megtalálása során és egy zűrös, lassú folyamat között. Szerencsére a RE/MAX tanácsadói tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek az ország ingatlanpiacán, ismerik a helyi területet, és képesek lesznek megmutatni számodra a legjobb, az igényeidnek megfelelő ingatlanokat.

Szükséged lesz egy helyileg bejegyzett ügyvédre is, aki ellenőrzi, hogy a ház az eladóé-e, és ellenőrzi a földmérési dokumentumokat, hogy a földhivataltól jelentést kapjon, így a RE/MAX ügynököd képes lesz a megfelelő szakértőt ajánlani. Ha megtaláltad a házat és ellenőrizted a jogi státuszát, itt az ideje aláírni a szerződést. A zárásnál a vevővel és az eladóval együtt egy közjegyző is jelen lesz. Ekkor az okiratot bejegyzik az ingatlan-nyilvántartásba, és az otthon a Tied lesz! Ne feledd, hogy a díjak tartalmazzák a bejegyzési díjakat, a helyi adókat, a közjegyzői díjakat és az átruházási adót is. Bár ez elsőre ijesztő lehet, a RE/MAX ügynököd minden részletet el tud intézni.

Izgatott vagy a költözés miatt? Románia lehet a tökéletes hely új otthonod, nyaralód vagy akár vállalkozásod számára, ezért nézze meg, milyen ingatlanok állnak rendelkezésre, és tudja, hogy a RE/MAX ügynököd a Te oldaladon áll, hogy válaszoljon minden kérdésedre és hogy megkönnyítse a vásárlási folyamatot!

Lépjen kapcsolatba velünk!

Legyen saját RE/MAX fiókja
• Exkluzív hozzáférés 24 órával korábban az újonnan felkerült ingatlanok adataihoz.
• Mentse el kedvenc ingatlanjait és állítson be hirdetésfigyelőt a kereséseire!
• Lépjen kapcsolatba tanácsadónkkal közvetlenül és egyszerűen!